Meer resultaten voor kentekens

Kentekenplaat Wikipedia.
Zimbabwaanse kentekenplaat voor personenauto. Zimbabwaanse kentekenplaat voor vrachtauto. Kentekenplaat uit de provincie Oost-Kaap. Elke provincie in Zuid-Afrika heeft zijn eigen kentekenplaten. Zuid-Koreaanse kentekens hebben net als Noord-Koreaanse kentekens letters uit het Hangul schrift met 6 cijfers de eerste 2 cijfers staan voor het soort vervoer de overige 4 zijn verschillend. Zie Zweeds kenteken voor het hoofdartikel over dit onderwerp. Het Zweeds kenteken bestaat uit drie letters en drie cijfers. De zwarte letter en cijfercombinatie staat op een witte achtergrond. In Zweden bestaan geen regionale codes maar het laatste cijfer toont aan in welke maand het voertuig naar de keuring moet. Politievoertuigen brandweerwagens en lijnbussen gebruiken hetzelfde soort kentekens als gewone auto's.
Kenteken Wikipedia.
1.5 Toezicht op fabricage. Landelijk of regionaal bewerken. Kentekens worden landelijk uitgereikt of per regio. In het laatste geval wat vooral in grotere landen voorkomt kan men aan het kenteken zien uit welke regio het voertuig afkomstig is. In sommige landen moet dat inderdaad overeenkomen met de regio waar de eigenaar van het voertuig woont zodat men bij verhuizing of verkoop van het voertuig vaak een nieuw kenteken moet aanvragen. In andere landen kan men zonder bezwaar een kenteken hebben dat in een andere regio is aangevraagd.
Lijst van Duitse kentekens Wikipedia.
Uit Wikipedia de vrije encyclopedie. Ga naar navigatie zoeken. In de lijst van Duitse kentekens wordt een overzicht gegeven van de Duitse kentekens. 1 Huidige Duitse kentekens. Huidige Duitse kentekens bewerken.
Deens kenteken Wikipedia.
98 000-99 999 Taxi's. Aanvankelijk waren de twee letters altijd DK kennelijk met de bedoeling dat het kenteken internationaal herkenbaar zou zijn en dat andere landen dat voorbeeld zouden volgen. Later werden er kentekens met andere letters uitgegeven. Sinds 12 oktober 2009 worden ook nieuwe kentekens uitgegeven met een blauw balkje links in het kenteken. Op het balkje staat DK zoals NL bij Nederlandse voertuigen staat. De auto's met nieuwere kentekens zijn nu nog niet veel op de weg te vinden vooral bij nieuwe auto's en auto's met een nieuw kenteken is het blauwe balkje te vinden. Deens kenteken sinds oktober 2009.
Frans kenteken Wikipedia.
De departementcodes zijn te vinden op Departementen van Frankrijk. Voorbeeld van nieuwe notatie. Sinds 15 april 2009 wordt er een nieuw systeem gebruikt voor de kentekens. Het nieuwe kentekennummer bestaat uit twee letters drie cijfers twee letters. Rechts zit bij de nieuwe kentekens een blauwe strip met de code van het departement en daarboven het logo van de regio waarin het departement gelegen is. Rode kentekenplaten met witte letters en cijfers zijn tijdelijke kentekenplaten. Dit zijn auto's die in Frankrijk geregistreerd staan maar vrijgesteld zijn van belasting omdat deze auto's voor de export bestemd zijn.
Belgisch kenteken Wikipedia.
Ga naar navigatie zoeken. Boven het oude model onder het nieuwe model. Belgische kentekens vaak ook nummerplaten genoemd bestaan uit een robijnrode combinatie op een witte achtergrond. Voor de invoering van de Europese nummerplaten werd rood gebruikt in plaats van robijnrood. De combinatie kan bestaan uit letters cijfers en s. De volgorde hiervan hangt af van de periode waarin de nummerplaat is uitgereikt. De kentekenplaat is gekoppeld aan een voertuig en de eigenaar ervan. 1 Geschiedenis van het Belgische kenteken. 3 Nieuwe nummerplaat naar Europese standaard. 4.1 De verboden lijst. 5.1 Nummerplaten die het Europese model volgen. 5.2 Nummerplaten die het Europese model niet volgen.
Nederlands kenteken Wikipedia.
De letter Q komt niet voor op Nederlandse kentekens omdat deze letter volgens de Rijksdienst voor het Wegverkeer te veel lijkt op de letter P O en 0. Speciale kentekens zijn hetzij voor bijzondere personen of groepen leden van het Koninklijk Huis diplomaten voertuigen van Defensie etc hetzij voor voertuigen die niet aan de voertuigreglementen voldoen. Veel van deze kentekens worden niet door de RDW uitgegeven waardoor de gegevens van deze voertuigen daar niet zijn op te vragen. AA met twee later drie cijfers. Leden van het Koninklijk Huis. In tegenstelling tot andere kentekens kan een AA-kenteken bij het vervangen van een auto opnieuw gebruikt worden.

Contacteer ons