Resultaten voor internetoplichting

Internetoplichting politie.nl.
Wat verstaat de politie onder internetoplichting? Internetoplichting is heel breed maar gaat in elk geval over al die gevallen waarin gebruikers van een online handelsplaats advertenties plaatsen of een product te koop aanbieden vervolgens geld ontvangen van een koper maar daarna de producten niet leveren nepproducten of kapotte producten leveren. Onder online handelsplaatsen verstaan we bijvoorbeeld Marktplaats eBay en Speurders maar advertenties kunnen ook op social media zoals Facebook of Instagram geplaatst worden. Internet oplichting richt zich ook op die gevallen waarin sprake is van een frauduleuze webwinkel de zogenaamde nepshop. Hoe doe ik aangifte van internetoplichting?
Kris Peeters lanceert meldpunt voor internetfraude Gondola.
Minister van Economie en Consumenten Kris Peeters CDV en de FOD Economie lanceren een nieuw online meldpunt voor slachtoffers van fraude misleiding bedrog en oplichting. Op meldput.belgie.be kunnen consumenten gevallen van internetfraude melden en meteen ook advies op maat krijgen. Niets te vroeg reageert Comeos.
Internetoplichting Meldknop.nl.
Een concertkaartje van je favoriete band? De nieuwste mobiele telefoon? Toegangskaarten voor een attractiepark? Ze zijn allemaal te vinden op internet. En soms voor een prijs die te mooi is om waar te zijn. Je hebt misschien voor iets betaald maar nooit wat ontvangen Wat kun je eigenlijk doen als je via internet wordt opgelicht? Lees de tips aandachtig door als je slachtoffer bent van internetoplichting. Op de websites onder Info vind je nog veel meer tips en advies over phishing. vind je tips om internetoplichting te voorkomen. Neem nogmaals contact op met de verkoper. Als deze nog steeds niet reageert of weigert mee te werken weet je vrijwel zeker dat je bent opgelicht.
Internetfraude.
Oplichting bij een aankoop via internet ING Veilig bankieren.
Het is erg vervelend als u online een betaling doet waarbij de ander zijn afspraken niet nakomt. Wat als het u overkomt?
Internetfraude Wikipedia.
Stichting Stop Internetoplichting Home.
Tips bij kopen bij webwinkels. Tips bij aankopen in het buitenland. De Stichting Stop Internetoplichting streeft naar een veilige omgeving voor kopers en verkopers op internet. Het kopen en verkopen op internet neemt nog steeds een grote vlucht. Daarmee ook de kansen voor cybercrime. Wij maken consumenten alert op de gevaren bij het kopen via internet en geven advies waar men op moet letten indien men een aankoop wil doen via internet. Wij signaleren meestal als eerste de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van internetoplichting en anticiperen daar op door stappen te zetten richting alle betrokken partijen als justitie hosters keurmerken banken advertentiesites etc.
Meldpunt Internetoplichting Marktplaats.
Veilig en Succesvol handelen. Wat is het Meldpunt Internetoplichting? Het meldpunt internetoplichting is een website van de politie waar je tips kunt lezen over hoe je oplichting via internet kunt voorkomen. Je kunt er ook aangifte doen van internetoplichting of gebruik maken van de checkfunctie. Waarom aangifte doen bij het Meldpunt Internetoplichting? Door aangiftes op één plek te verzamelen weet de politie hoe vaak internetoplichting voorkomt en in welke vorm. De informatie uit aangiftes wordt gebruikt om verdachten op te sporen en te vervolgen. Marktplaats ontvangt een deel van de aangifte en gebruikt deze informatie om oplichting op de site tegen te gaan.
Request Rejected.

Contacteer ons