Zoeken naar nap auto

Nationale auto pas ANWB.
Hoe is te controleren of de kilometerstand logisch is? De RDW beheert deze database met kilometerstanden. Deze taak is overgenomen van de Nationale Auto Pas. Wat is de NAP. NAP staat voor Stichting Nationale Auto Pas. Dit was een organisatie die fraude met de kilometerstanden tegenging. Sinds 1991 verzamelde zij in samenwerking met de RDW kilometerstanden van bijna alle auto's in Nederland. Deze databank wordt nu beheerd door de RDW. Een NAP rapport is een overzicht van de kilometerstanden van de afgelopen jaren. Dit rapport wordt ook wel Tellerrapport genoemd. Alle door de RDW erkende bedrijven zijn wettelijk verplicht de kilometerstand te registreren. Hierdoor ontstaat er een betrouwbaar beeld van de kilometerhistorie. Zelf de tellerstand raadplegen.
NAP check voor kilometerstand controleren Kilometerstand controleren met Nationale Autopas in de RDW database.
Op deze pagina leggen wij jou uit hoe jij een auto kilometerstand kunt controleren en NAP aanvragen. We geven jou een stappenplan en. Ben je van plan om een tweedehands auto te kopen? Doe dan de NAP check en weet zeker dat je niet wordt opgelicht. 10 tips voor het kopen van een occasion. Een tweedehands auto kopen is nooit zonder risico. Wij geven je 10 tips voor het kopen van een occasion. Gebruik onze tips en voorkom dat je een miskoop doet. Alles over stichting Nationale Autopas.
NAP Nationale autopas Particulier Auto verkopen.
Bij het uitlezen hadden ze ook opgemerkt dat de kilometerstand een ton was teruggedraaid. De auto had geen 193000 maar 293000 op zijn teller. Mooi afgezet dus met die auto. Daarom controleer ik bij mijn volgende auto wel hoe het met de NAP zit. Geef een reactie Reactie annuleren. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met. Anti Spam Time limit is exhausted. Heb ik een distributieriem of distributieketting. Waar laat ik mijn auto overschrijven. Betrouwbare automerken en reparatiekosten.
Zelf kilometerstanden controleren bij NAP Autoblog.nl.
Auteur Dennis gepost 21-02-2008 om 1418 26 Reacties. Onze gastcolumnist Ted Sluymer heeft al een keer uitvoerig uit de doeken gedaan waarom de Nationale Auto Pas wat hem betreft een fraudegevoelig en gedateerd systeem is. Desondanks is het momenteel het beste minst slechte systeem dat we hebben en vanaf 3 maart kunnen consumenten zelf de tellerstand van een occasion controleren. Dan zal de NAP Check op internet starten. De consument kan dan het kenteken en de kilometertellerstand invoeren waarna een verkeerslicht aangeeft of de tellerstand in orde is of niet.
NAP aanvragen.
De RDW is verantwoordelijk voor het verstrekken van de informatie met betrekking tot een NAP tellerraport aangezien de RDW deze taken vanaf 1 januari 2014 heeft overgenomen van de Nationale Autopas ook wel NAP NAP Nationale Auto Pas NAP Autopas of Autopas genoemd. Stap 3 als je de website van de RDW hebt geopend ga je op zoek naar de pagina waar je de tellerstand van een voertuig kan controleren. Op deze pagina zie je een oranje button aan de rechterzijde van de pagina met de tekst Tellerstandcontrole. Klik op de button en er opent een nieuwe pagina waar je het kenteken en de exacte tellerstand van voertuig invult. Vervolgens ga je naar de volgende stap.
NAP check.
Zo is de NAP check een initiatief van de Nationale Auto Pas ook wel de NAP Autopas de NAP Auto of de NAP Nationale Auto Pas genoemd. De Nationale Auto Pas is een onafhankelijke instantie in Nederland die verantwoordelijk is voor zowel het verzamelen van tellerstanden van autos als het archiveren van de tellerstanden van Nederlandse voertuigen en het verstrekken van de tellerstanden aan partijen die hier baat bij hebben. Daarnaast is de Nationale Auto Pas tevens verantwoordelijk voor het verstrekken van informatie over tellerstanden en zaken die met tellerstanden te maken hebben zoals tellerstandfraude. De NAP check is een openbare tool die gebruikt kan worden voor RDW kilometerstand controleren door middel van een kenteken.

De RDW heeft die taak overgenomen. Ook heeft het de taak overgenomen om informatie te geven over tellerstanden. Alle informatie hierover vindt u op de website van de RDW. De tellerstand van een voertuig heeft invloed op de prijs de onderhoudscondities en de veiligheid van een voertuig. 5% van de gebruikte auto's in Nederland heeft een opzettelijk teruggedraaide teller. En dat terwijl het terugdraaien van tellers sinds 1 januari 2014 verboden is. Als consument of erkenninghouder wilt u weten of de tellerstand klopt van het voertuig dat u wilt kopen. De RDW verzamelt tellerstanden van personenvoertuigen en lichte bedrijfswagens. Hierdoor ontstaat er bij zo'n voertuig een reeks tellerstanden normaalgesproken is dit een oplopende reeks.

Contacteer ons